Nieuws

Het laatste nieuws lees je hier

Battle of the beats is over 

7 november 2022 – Amsterdam

Afgelopen zaterdag was de laatste dag van Padel Lab x Amsterdam. Als kers op de taart hebben we afgesloten met een toernooi. Acht teams, vier verschillende muziek stijlen en Team 159 als terechte winnaar.

Op welke muziekstijl de deelnemende teams het lekkerste hebben gespeeld? Binnenkort komt ons Lab report uit en kun je de resultaten van ons experiment padel x muziek teruglezen.

 

Padel Lab Amsterdam draait! 

31 oktober 2022 – Amsterdam

Tijdens de opening hebben we ontdekt dat elektronische muziek goed in de smaak valt bij de meeste padelspelers.

Welke impact muziek heeft op jouw padel kunsten mag je zelf komen testen! Klik hier om via Meet & Play een boeking van de Padel Lab baan te maken.

 

Our next stop….. Amsterdam

25 oktober 2022 – Amsterdam

De week na ADE gaat het Padel Lab op zoek naar de connectie tussen muziek en padel. Van 27 oktober tot en met 5 november is het Padel Lab in Amsterdam. In de derde, en voor dit jaar laatste, stad draaien onze experimenten om muziek.

In een voormalig garage in Amsterdam West, Donauweg 11, staat onze baan en zijn er weer volop activiteiten op en rondom de baan. Wil je meedoen aan een van onze clinics (30 oktober of 5 november) voor beginnende spelers? Of wil je spelen met vrienden en/of collega’s? Schrijf je in en reserveer je tijdslot via deze link.

Iedere dag is het Padel Lab geopend vanaf 09.00u.  

Padel Lab Rotterdam zit erop.

24 oktober 2022 – Rotterdam

De tweede editie van Padel Lab zit er alweer op. Bedankt Rotterdam! We hebben van jullie genoten. 

De afgelopen twee weken stond het Padel Lab in Rotterdam op het Henegouwerplein. Tijdens deze editie van Padel Lab kon je niet alleen een baan boeken maar kon je ook kennis maken met padel door mee te doen aan één van onze startersclinics. En met succes! Behoorlijk veel mensen hebben voor het eerst padel gespeeld en een wedstrijd gespeeld. 

Daarnaast stond het Padel Lab Rotterdam in het teken van kunst. Tijdens Experiment Art heeft het Rotterdamse kunstenaarsduo Thomas en Jurgen onze container beschilderd met een prachtig kunstwerk. De inspiratie van het kunstwerk? De snelheid en het stuiteren van de bal. Daarnaast stelden wij onze bezoekers gevraagd hoe zij het ervaren wanneer een sportomgeving gevuld wordt met kunst. De uitkomst van dit experiment komt in een videoclip op het Instagram account van Padel Lab. 

Het kunstwerk reist natuurlijk met het Padel Lab mee. De eerst volgende editie van het Padel Lab komt er heel snel aan. Houd onze website in de gaten en volg ons op Instagram via @Padellab_nl

Art x padel

20 oktober 2022 – Rotterdam

Het kleurrijke straatbeeld van Rotterdam is een inspiratie geweest om te onderzoeken hoe kunst en padel samen gaan. Het Padel Lab is daarom een samenwerking aangegaan met het kunstenaarsduo Thomas en Jurgen & Opperclaes om te onderzoeken welk effect kunst op padel kan hebben. De uitkomsten van ons kunstexperiment kun je volgen op het Instagram account van Padel Lab (@padellab_nl).

Maar dat is niet alles, want Thomas en Jurgen gaan aan de slag met onze Padel Lab container. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Kom langs op het Henegouwerplein om zelf een kijkje te nemen. We zijn tot en met zondag 23 oktober in Rotterdam, dus wacht niet te lang.

Padel Lab Rotterdam is open!

11 oktober 2022 – Rotterdam

De tweede editie van Padel Lab is een feit! Onze mobiele padelbaan is afgereisd naar Rotterdam en is vanaf vandaag tot 23 oktober open! Elke dag tussen 09.00 en 21.00 uur kan jij komen padellen aan het Henegouwerplein in Rotterdam.

Rotterdam x Art

Deze editie van Padel Lab staat in het teken van kunst. Als we aan Rotterdam denken, denken wij aan het brede aanbod van creatief werk. Sinds de wederopbouw van de stad speelt (Street)Art een grote rol. Dat brengen wij terug in deze editie van het Padel Lab. Door een padelbaan neer te zetten die zich onderscheid van andere padelbanen en een plek te creëren waar sport, technologie en creativiteit samen komen.

Kunst ga je dus zeker terug zien in het Lab. Wat we precies gaan doen vertellen we je binnenkort. Houd onze Instagram en website vooral goed in de gaten.

Doe mee met een clinic

Heb jij altijd al een keer willen leren padellen maar weet je niet hoe te beginnen? We helpen je graag kennis maken met de sport. Speciaal voor jou hebben we vanaf deze editie ook padelclincis. De clinics zullen plaatsvinden op 12 en 15 oktober. Kom jij hier je eerste bal slaan? Schrijf je hier in!

Kom jij deze editie een potje padellen? Reserveer hier een baan

De eerste editie van het Padel Lab zit erop! On to the next one…

8 september 2022 – Delft

Het eerste experiment van Padel Lab is geslaagd. Thanks TU Delft! Studenten en medewerkers van de TU Delft hebben de mogelijkheid gekregen om het Padel Lab uit te testen, én met succes! Mooie rally’s & slice ballen, maar ook veel spelers die voor de eerste keer met Padel in aanraking zijn gekomen. En dat smaakt naar meer…. check KNLTB Meet & Play voor padel locaties bij jou in de buurt.  

Houd onze website goed in de gaten en volg ons op Instagram via @Padellab_nl om op de hoogte te blijven van de laatste updates. We zijn pas net begonnen… en komen binnenkort met meer info over onze volgende locatie.

EY Copa de Padel is in Nederland!

2 september 2022 – Utrecht

Ben jij een fanatieke padeller, een échte padelfan of heel nieuwsgierig naar Padel? Dit weekend is het EY Copa de Padel in Nederland! EY Copa de Padel is hét padelevenement met wedstrijden tussen internationale padellers.

Tijdens EY Copa de Padel zullen vier dagen lang  (1- 4 september) padel heroes en talenten, vanuit over heel de wereld, samenkomen voor spectaculaire wedstrijden en demonstraties.

Tickets scoren is nog steeds mogelijk en kan hier

Aankomend weekend gaan we namens Padel Lab natuurlijk zelf ook een kijkje nemen. Zien we je daar?

Padel Lab is van start gegaan!

23 augustus 2022 – TU Delft

De eerste editie van Padel Lab is gestart! Tot en met 6 september staat onze mobiele padel baan klaar en hebben studenten en medewerkers van TU Delft de kans om als eerste het Padel Lab uit te testen. 

Eerste editie – studenten en medewerkers van TU Delft

De eerste editie van Padel Lab is speciaal voor de studenten en medewerkers van TU Delft. De baan is 7 dagen per week open tussen 09.00 en 23.00 uur. Ben jij TU student of medewerker en heb je zin in een potje padel? Het Padel Lab is niet alleen een padel baan waar je kunt spelen als je vaker padel hebt gespeeld. Het is de ideale plek om voor de eerste keer een padel racket vast te houden en je eerste bal te slaan. In ons Lab mag je testen, experimenteren, jezelf trainen en nog veel meer! 

Binnenkort meer nieuws vanuit Delft en waar het Padel Lab na Delft naartoe gaat. Stay tuned en volg het Lab ook via @Padellab_nl op Instagram. 

 

Het is bijna zover: Padel Lab gaat van start! 

12 augustus 2022 – TU Delft

Ben je er klaar voor? Padel Lab gaat bijna beginnen! 

Het Padel Lab is een nieuw initiatief van de KNLTB en haar partners. Een mobiele baan die door het hele land reist en op de meest onverwachte plekken neerstrijkt. Het Padel Lab is niet alleen een padel baan waar je kunt spelen als je al vaker padel hebt gespeeld. Het is ook de ideale plek om voor de eerste keer een padel racket vast te houden en je eerste bal te slaan. Ervaar zelf hoe leuk padel is! 

De eerste editie – Padel Lab in Delft

Met onze gloednieuwe padelbaan gaan we met het Padel Lab van start op onze eerste locatie: X TU Delft. De TU Campus bruist van talent, onderzoek vindt volop plaats en je kunt er sporten, ontspannen, creatief zijn en nieuwe mensen ontmoeten. De ideale plek voor onze mobiele padel baan. Vanaf 22 augustus tot en met 6 september kunnen medewerkers en studenten van de TU het Padel Lab testen. 

Máár, daar blijft het niet bij. Het Padel Lab gaat in 2022 ook nog naar andere steden, en daar kun jij bij zijn!

Houd onze website goed in de gaten en volg ons op instagram via @Padellab_nl om op de hoogte te blijven van alle padel challenges, experimenten en andere vorderingen.

Wie ga jij als eerste inmaken met een potje padel!?